sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Itse tehty huulirasva

Tein viime vuonna ihania huulirasvoja kaakaovoista ja sheavoista, ne onnistui hyvin ja pitivät talvella huulet kunnossa. Minulla ei ole niistä rasvoista kuin yksi jäljellä , joten nyt on aika tehdä lisää.
3,5v kaksostyttöni juoksee myös sen verran tiuhaan tahtiin meikkikaapillani meikkailemassa itseään, että haluan tehdä heille omat luonnolliset "huulipunat". Nyt minulla on myös ihanaa Mica-väriä, jolla saan suloisesti sävytettyä tytöille omat vaaleanpunaiset huulirasvat! 💖.

Luonnonmukaiset huulirasvat.

Huulirasvojen teko on todella helppoa ja kaiken lisäksi tiedät kaikki ainesosat, mitä siihen laitat. Mikä onkaan ihanampaa, kuin laittaa iholle luonnon omia helliviä ainesosia 😍
Huulirasvojen teossa täytyy muistaa hygieenisyys ja se, ettei vettä pääse roiskumaan missään vaiheessa aineisiin tai välineisiin. Vedessä on aina bakteereja, joten pienikin vesimäärä voi saada huulirasvat pilaantumaan. Sama koskee kaikkea muutakin kotikosmetiikkaa.
Minä pidän erikseen kosmetiikkaa varten omat välineet, pysyy hommat selkeänä. Toki samoja välineitä voi ilman muuta käyttää myös ruuanlaitossa.
Kaikki tarvikkeet huulirasvan tekoon voi ostaa täältä! Itselläni oli valmiina jo aika moni tarvikkeista, mutta Limepopin sivuilta löytyy kyllä kaikki tarvitsemasi.

Itse käytin huulirasvoissa tällä kertaa piparmintun eteeristä öljyä. Huulirasvoista tuli ihanan raikkaita ja huulet tuntuvat super pehmeiltä. Tässä on kyllä varmasti yksi lahja pukinkonttiin 😉. Laitoin Mica-väriä noin 0,5tl, ja se antaa todella kevyen kiilteen huulille. Oikein hyvä väri tilanteeseen, kuin tilanteeseen. Ensi kerralla voisin laittaa väriä hieman enemmän, niin saisi sitten juhlavammankin version.
Pinkkejä huulirasvoja 💋💄🎀



Tarvikkeet (10kpl huulirasvoja)


Kattila vesihaudetta varten
Muovikulho kaatonokalla
10 huulivoidepuikkoa
Kaavin/ lusikka
(Pieni suppilo)
Keittiövaaka
Mittalusikoita (5ml & 15ml)


  Ainekset

10g mehiläisvahaa
10g sheavoita (karitevoi)
10g kaakaovoi
1,5rkl jojobaöljyä
3tl risiiniöljyä
3/4tl kasviglyseriiniä
1-4ml eteeristä öljyä
Mica väriä (Itse käytin viileä pinkki-sävyä)

Tee näin


-Sulata mehiläisvaha, sheavoi ja kaakaovoi vesihauteessa. Varo kuumaa höyryä!
-Lisää jojobaöljy, risiiniöljy ja glyseriini. Sekoita. Jos seos jähmettyy, kuumenna kunnes seos on taas juoksevaa.
-Lisää väri. Muista, että Mica-väri näyttää nestemäisenä seoksena paljon tummemmalta, kuin todellisuudessa on. Itse laitoin 0,5tl Micaa, ja valmis huulirasva jättää vain todella kevyen kiilteen huuliin.
-Nosta kulho pois kattilan päältä ja lisää eteerinen öljy.
-Kaada hylsyihin jähmettymään. Massa jähmettyy todella nopeasti, joten kannattaa olla nopea, mutta varovainen 😄 Jos seos jähmettyy, sulata se uudestaan hauteessa. Itse käytin pikkuruista suppiloa, mutta helpommalla olisi varmaan päässyt kaatamalla suoraan kaatonokallisella kulholla seos hylsyihin. Pieni suppilo meni tukkoon todella nopeasti, kun seos jäähtyi.
-Täytä hylsyt ensin vain alle puolen välin. Odota kunnes jähmettynyt ja lisää sitten loput. 

Anna huulirasvojen jähmettyä kunnolla ja koristele puikot haluamallasi tavalla ✨🎀

Alkuperäisen ohjeen huulirasvoihin löydät täältä!

Tarvikkeita.
Mehiläisvaha, sheavoi ja kaakaovoi vesihaudekulhossa.
Sulan huulirasvan sihtailua pikkuruiseen suppiloon.

Täytä ekalla kierroksella purkit vain puoleen väliin.
Siinä ne nyt on! 😍 Nyt vain koristelemaan purkit nätisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Itse tehty kaura-juuresleipä

Yksi päivä mehua tehdessäni mietin, mitähän kaikkea voisin tehdä mehustuksessa jäljelle jäävästä mäskistä. Tuntuisi aivan typerältä heittää ...