lauantai 16. syyskuuta 2017

Magnesium jalkakylpy

Näitä hetkiä, kun rauhassa pääsee saunaan ja voi upottaa jalat ihanaan piparmintun tuoksuiseen jalkakylpyyn, on harvassa. Kolme lasta ja kiireinen arki pitää siitä kyllä huolen 😄
Mutta toisaalta, silloin kun sinne saunaan pääsee rauhassa, niitä hetkiä osaa arvostaa. Tämä jalkakylpy onnistuu hetkessä; senkun vaan sekottaa ainekset yhteen ja se on siinä. Ja näitä aineksia minulla löytyy aina kaapista, joten kauppaan ei tarvitse lähteä jalkakylvyn toivossa.



Korvaamaton magnesium


Päätin tehdä jalkakylvyn erilaisista suoloista sekä magnesiumhiutaleista. Magnesiumilla on todella paljon hyviä vaikutuksia keholle, joten voin todellakin suositella sen säännöllistä käyttöä. Teen itse myös juuri kyseisistä hiutaleista suussa purskuteltavaa magnesiumvettä. Voin siitä kirjoittaa myöhemmin.
Magnesium virkistää väsyneitä jalkoja, mm. treenien ja matkustamisen jälkeen. Sen rauhoittavalla vaikutuksella nukut myös yösi paremmin.
Nordic Healthin magnesiumhiutaleet sisältävät 47% magnesiumkloridia. Kylvyn aikana magnesium, välttämätön kivennäisaine, imeytyy suoraan ihon kudoksiin. Magnesium auttaa ylläpitämään kehon magnesiumvarastoja, joka taas vähentää kipuja ja kramppeja.
Tilasin magnesiumhiutaleita täältä.


Ihana suola


Suola puhdistaa ja desinfioi. Se sitoo kosteutta, ja juuri se tekee iholle hyvää. Suolan sisältämät mineraalit saavat aikaan osmoottisen paineen, jolloin vesi ja ravinteet nousevat ihon alemmista kerroksista pintaan. Näin iho pysyy kosteana ja kuivuudesta johtuvat ongelmat häviävät.

Suosi aina meri- tai vuorisuolaa, sillä niitä ei ole käsitelty teollisesti, kuten tavallista pöytäsuolaa.
Itseasiassa, kannattaa heivata ne tavalliset pöytäsuolat kokonaan pois käytöstä, sillä niissä ei ole enää muuta jäljellä, kuin natriumia. Meri-tai vuorisuolassa on paremmin tallella iholle tärkeitä mineraaleja, kuten magnesiumia ja kaliumia.



Hurmaavat eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt on kasveista höyrytislaamalla valmistettu vettä hylkivä neste, joka sisältää haihtuvia aromeja. Eteerisiä öljyjä valmistetaan aromaattisia aineita sisältävien kasvien kukista, juurista, lehdistä, hedelmistä ja pihkasta. Noin 10% maailman kasveista on aromaattisia, eli ne sisältävät ainesosia, joiden tehtävä on suojella kasvia kasvitaudeilta, homeelta, haavoilta ja kuivumiselta.
Eteerisiä öljyjä ei tule sekoittaa esim. tuoksuöljyn nimellä myytäviin valmisteisiin, jotka ovet synteettisesti valmistettujen tuoksuvien yhdisteiden seoksia. Eteerinen öljykin on toki lukuisten eri yhdisteiden seos, mutta ne ovat kaikki kasvin luontaisesti valmistamia, ei ihmisen sekoittamia.

Muistathan, että eteeriset öljyt ovat todella voimakkaita. Ne on aina laimennettava ennen käyttöä, eli ei koskaan suoraan iholle. Kaikilla eteerisillä öljyillä on omat erilaiset vaikutuksensa, joten ota selvää niistä ennen käyttöä. Muista myös tarkastaa mahdolliset allergeenit.

Laita muutama (1-3) tippa eteeristä öljyä neutraaliin öljyyn (5ml) esim. jojobaöljy, kookosöljy. Itsellesi sopivan suhteen, saat kokeilemalla. Iho saattaa ärtyä liian vahvasta sekoituksesta, lisää silloin neutraalia öljyä.
Magnesiumhiutaleet ovat kuin jäähiutaleita 💎


Magnesiumjalkakylpyyn tarvitset:

1dl Karkea merisuola
1dl Magnesiumhiutaleet
0,5dl Ruususuola
2rkl Kookosöljy
Muutama tippa piparmintun eteeristä öljyä
Purkki jalkakylvylle
Lusikka
(Sekoituskulho aineksille)

Määrät ovat suuntaa antavia, en ikinä mittaa määriä.

Lisää ainekset kulhoon, lisää haluamasi määrä eteeristä öljyä ja sekoita kunnolla. Lisää kylpysuola haluamaasi purkkiin ja koristele se nätiksi.

Laita vatiin lämmintä vettä nilkkoihin asti, lisää siihen pari ruokalusikallista jalkakylpysuolaa ja rentoudu. Magnesiumkylvyn olisi hyvä antaa vaikuttaa noin 20min

Jos annat kylpysuolaa lahjaksi, kirjoita mukaan ohje käyttöä varten sekä ainesosat.


Piparminttu on virkistävä, viilentävä ja hengitysteitä avaava tuoksu.  Se myös virkistää, auttaa keskittymään ja vilkastuttaa miellyttävästi verenkiertoa. Se on siis täydellinen paketti rasittuneita jalkoja varten.






Jalkakylpysuolan voi tehdä vaikka kuinka monella eri tavalla. Laitat vain haluamaasi suolaa, öljyä ja eteeristä öljyä ja sekoitat. Voit lisätä kylpyyn myös esimerkiksi  kuivatettuja kukkien terälehtiä, koivunlehtiä ym.




Saat jalkakylvystä suloisen vaaleanpunaisen, kun lisäät kylpysuolaan ruususuolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Itse tehty kaura-juuresleipä

Yksi päivä mehua tehdessäni mietin, mitähän kaikkea voisin tehdä mehustuksessa jäljelle jäävästä mäskistä. Tuntuisi aivan typerältä heittää ...