sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Itse tehty kaura-juuresleipä

Yksi päivä mehua tehdessäni mietin, mitähän kaikkea voisin tehdä mehustuksessa jäljelle jäävästä mäskistä. Tuntuisi aivan typerältä heittää kuiturikasta ja terveellistä tavaraa roskikseen, joten olin aina pakastanut mäskit talteen oivallusta odottamaan. 
Kuin tilauksesta, törmäsin Kaura-juuresleivän ohjeeseen Freetoxaajat-facebookryhmässä ja tästä tuli samantien lempparini 😍. Kunnia reseptin keksimisestä ei siis ole minun  (valitettavasti 😉).
Olen ennenkin kokeillut kaikenmaailman terveellisiä leipäreseptejä, mutta tämä vie voiton helppoudellaan ja yksinkertaisilla ainesosillaan. Käsiäkään ei tarvitse sotkea taikinaan 😉.



Valmiita leipiä 🍞😍

🍞 Tarvitset vain:

7 dl vesi
6 dl kaurahiutale 
3-4 dl juuresraaste 
1 tl suola
2 rkl sulatettu luomuvoi

🍞 Tee näin:

Sekoita vesi ja kaurahiutaleet. Anna turvota noin 20min.
Lisää loput ainekset, sekoita ja levitä leivinpaperille. 
Paista 250c 30min.

Tästä määrästä tulee 1-2 pellillistä, riippuu, kuinka paksua teet. Jos jätät oikein ohueksi, näistä saat ihania rapeita näkkäreitä. Paahdettuna maistuu ihan taivaalliselta 😍. Palottele leivät lämpiminä, ettei murene.
❕Käytä gluteenittomia kaurahiutaleita, jos haluat leivästä täysin gluteenittoman. 
❕Käytä voin tilalla esim. kookosrasvaa, jos haluat leivästä täysin maidottoman.

Joskus lisään taikinaan kuivattua valkosipulia, nokkosen siemeniä, kuivattua lehtikaalia ym ym, vain mielikuvitus rajana. Teen yleensä ison satsin kerrallaan, palottelen valmiiksi ja laitan pakastimeen. Siellä säilyy hyvänä isompikin määrä ja ohuet leivät on helppo heittää suoraan pakastimesta paahtimeen, eikä hävikkiä synny.



Taikina menossa uuniin. Seassa on punajuurta, jonka takia taikina on ihanan pinkkiä.  Väri kuitenkin häipyy paiston aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Itse tehty kaura-juuresleipä

Yksi päivä mehua tehdessäni mietin, mitähän kaikkea voisin tehdä mehustuksessa jäljelle jäävästä mäskistä. Tuntuisi aivan typerältä heittää ...