sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Paholaisen hillo

Satoa kertyy vielä mukavasti, vaikka onkin jo syyskuu ja kylmää on riittänyt.
Sain sen verran paljon tänään tomaatteja, ettei niitä jaksa syödä kaikkea, vaikka meillä paljon tomaatteja syödäänkin. Päätin siis tehdä taas Paholaisen hilloa, se vasta onkin herkkua 😋


Paholaisen hillo on maistuva joululahja. Koristele purkki kauniisti ja rakkaudella tehty lahja on valmis.

Paholaisen hillo sopii vaikka minkä lisukkeeksi, kanan, lihan, juustojen kanssa, dipiksi, monet käyttävät sitä jopa jäätelön kanssa.
Tulisuutta on helppo säädellä chilien määrällä, ja muutenkin reseptiä voi helposti muutella oman maun mukaan.
Paholaisen hillo on oikein hyvä myös joululahjaksi, super helppo tehdä, maistuu kaikille ja säilyy hyvin 😊 


Purkkien desinfiointi



Muista puhtaus, se on tärkeää säilöntähommissa. Muuten menee iso vaiva hukkaan, jos pöpöt pääsee pilaamaan vaivalla säilötyt herkut.
Itse käytän lasipurkkeja patenttikannella (Ikeasta saa erinomaisia Klik!), pesen ne ensin hyvin ja sen jälkeen laitan ne uuniin 100°c noin tunniksi desinfioitumaan. Muoviset kannen tiivisteet keitän kiehuvassa vedessä noin 10min.
Kuulemma, jos haluaa olla vielä tarkempi puhtaudessa, jotkut liottavat lasipurkkeja yön yli vedessä, jotta kaikki mikrobit heräävät henkiin ja kuolee sitten varmasti uunissa. Itse luin tästä vasta hetki sitten, enkä ole siis tätä tyyliä ikinä kokeillut.

Itsekasvatetut suippopaprikat.
Upeita makuja omalta maalta.
Nyt sain kaikki hilloon tulevat kasvikset omalta maalta, paitsi valkosipulin. En käyttänyt tomaattimurskaa ollenkaan, niinkuin yleensä ohjeissa on, vaan tuoreita oman maan tomaatteja. Jotkut myös kalttaavat tomaatit hilloon, mutta itse tykkään rouheudesta ja sattumista, eli meillä ei hienostella ruuan kanssa 😀 Yleensä muutenkin teen kaikki ruuat aina vähän sinnepäin, joten nyt olikin sähläämistä, kun yritin kirjottaa ohjeita ylös hillonteon yhteydessä 😄

Jos et ole vielä kokeillut Paholaisen hilloa, suosittelen kokeilemaan! Tätä on todella helppo tehdä. En ole epäonnistunut tässä kertaakaan, vaikka ensimmäisen kokeilun jälkeen en enää ole mitannut mitään ainesten määriä, eli määriä voi todellakin muokkailla mielensä mukaan.


Paholaisen hillo

1,3kg tuoreita tomaatteja
2 suippopaprikaa
2 punasipulia
1 pieni chili (lisää, jos tykkäät tulisesta. Tein tämän erän miedoksi, jotta lapsetkin voivat syödä.)
7 valkosipulin kynttä
Pari oksaa tuoretta oreganoa ( kuivattu käy myös tottakai)
1tl suolaa
1tl mustapippuria
Liraus vettä
1dl punaviinietikkaa (tavallinenkin käy)
1pkt (330g) hillo-marmeladisokeria

Kuori sipulit, pese paprikat ja tomaatit ja ota kannat pois niistä. Pilko kaikki kuutioiksi ja heitä kattilaan ( tai jos olet laiska, niinkuin minä 😀, voit jättää isommiksi paloiksi ja surauttaa sauvasekottimella vähän sileämmäksi, ennen etikan ja sokerin lisäystä.) Lisää myös samalla mausteet ja tilkka vettä. Lisää vettä tarvittaessa, mutta muista, että tomaateista itsestäänkin jo irtoaa paljon vettä.
Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoitellen, lisää sitten etikka ja sokeri. Kiehauta, purkita puhtaisiin purkkeihin ja nauti tästä monipuolisesta herkusta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Itse tehty kaura-juuresleipä

Yksi päivä mehua tehdessäni mietin, mitähän kaikkea voisin tehdä mehustuksessa jäljelle jäävästä mäskistä. Tuntuisi aivan typerältä heittää ...