tiistai 5. syyskuuta 2017

Itse tehty soijavahakynttilä

Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa tehdä itse ihan oikean kynttilän 😊. Se onnistuikin yllättävän hyvin ja kynttilästä tuli mielestäni kaunis. Lueskelin ohjeita ympäriinsä ja löysin ihanan suomalaisen verkkokaupan Limepopin ja tilasin sieltä Klik! tarvikkeet kynttilän tekoon. Halusin mahdollisimman luonnonmukaisen kynttilän, ilman turhia myrkkyjä. Limepopista löytyy vaikka mitä ihania ohjeita ja tarvikkeita 😍. Kaikki tämän postauksen tarvikkeet ostin sieltä, paitsi eteerinen öljy minulla oli jo valmiina, sekä ikean vanha kynttilälasi.

Täysin luonnollinen soijavahakynttilä ✨💫


Luonnonmukaisen kynttilän sydämeksi sopii täydellisesti, mikäpä muu, kuin puinen sydän. Puusydämestä tulee palaessaan rnetouttava palavan puun rätinä, aivan kuin minikokoinen nuotio 😍 Puusydämen oikean koon tiedät kokeilemalla, mutta mitä isompi kynttilä, sen isompi sydän. Itse sähläsin ja tilasin S-koon sydämiä, vaikka piti tilata L-kokoa 😀 Jouduin siis hieman säätämään, jotta sain liekin jotenkin palamaan. 
Puusydämiin kuuluu myös erikseen metalliset klipsit, joilla ne pysyvät pystyssä sulassa vahassa.

Tässä jo lähes kaikki tarvikkeet soijavahakynttilää varten.

Halusin myös hieman tuoksua kynttilään, joten valitsin laventelin eteerisen öljyn. Laventelilla on tasapainottava ja rauhoittava vaikutus, joten se on juuri sopiva tuoksu rentouttavaan kynttilääni. Värjäsin kynttilän Mica-värillä, sävynä viileä pinkki. Voi olla, että värin upea kiilto meni hukkaan tässä kynttilässä, koska se sameni jäähtyessään. Mutta eipä sen väliä, koska sain haluamani vaaleanpunaisen kynttilän😄 Sydämen palaessa vaha tietenkin sulaa ja kiiltelee taas upeasti. 
Mica-väreistä tietopaketti Limepopin sivuilta täältä


Laventeli eteerinen öljy.


Sulanut soijavaha.



Väri lisätty. Tuin myös varmuuden vuoksi sydämen syömäpuikoilla.

Soijavaha sulaa jo 50°c lämpötilassa, joten kynttilä on nopea tehdä.

⭐️Tarvikkeet:

Soijavaha (vahaa tuplamäärä kynttiläkippoon nähden)
Puinen sydän 
Eteerinen öljy
Mica-väri
Lasipurkki (omani on vanhasta ikean kynttilästä säästetty lasi)
Muovikippo vahan sulatukseen
Kattila vesihaudetta varten
Kaavin

⭐️Laita kippoon soijavahahiutaleet ja sulata ne vesihauteessa (Kattilaan vettä ja anna kiehua, laita vahakippo kattilan päälle. Varo kuumaa höyryä!!). Sekoittele vahaa. Kun se on sulanut, lisää muutama tippa eteeristä öljyä ja haluamasi määrä väriä. Sekoita väri tasaiseksi. 
Asettele puusydän pystyyn metalliklipsin avullakynttiläpurkin keskelle. Kaada sula vaha varovasti kynttiläkippoon ja varmista vielä, että sydän on haluamallasi paikalla. Kun vaha on jähmettynyt, leikkaa sydän sopivan mittaiseksi.
Puusydän kannattaa leikata viistoon, jotta se lähtee palamaan kauniisti.
Lisäksi sydämen musta palanut osa kannattaa nappaista pois aina aika ajoin (kun se ei ole kuuma), kynttilä palaa siten kauniimmin.

Anna kynttilän jähmettyä muutama tunti, sitten voitkin nautiskella rentouttavan laventelin tuoksusta kynttilän valossa 💫💖



Tunnelmallisia hetkiä kynttilän valossa ✨✨

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Itse tehty kaura-juuresleipä

Yksi päivä mehua tehdessäni mietin, mitähän kaikkea voisin tehdä mehustuksessa jäljelle jäävästä mäskistä. Tuntuisi aivan typerältä heittää ...