perjantai 13. lokakuuta 2017

Herkullinen huulikuorinta

Tässä on ihan supernopea ja helppo kuorinta huulille. Tarvitset vain hunajaa ja sokeria.
Määrillä ei ole niinkään väliä, kunhan koostumuksesta ei tule liian löysää. Ja mikäli teet vain yhtä kuorintaa varten, raaka-aineita kuluu todella vähän 😄 Itse tein pieneen purkkiin, jotta voin tehdä kuorinnan useammin. Sokeri kuorii ihoa ja hunaja kirkastaa ja ravitsee. Tähän voisi myös lisätä esim. kookosöljyä kosteuttamaan huulet kuorinnan aikana. Minä laitoin kuorinnan jälkeen huuliini tietenkin aikaseimmin itse tekemääni huulirasvaa 😄.

Meillä ei käytetä valkoista sokeria ollenkaan (paitsi maustekurkkujen säilönnässä sekä liköörien teossa😄), joten käytin kuorintaan ihanan ravinteikasta Masajon intiaanisokeria. Kannattaa käydä linkin takaa tutustumassa heidän tuotteisiin, jos ne ei ole tuttuja 😍.
Lisäksi käytin ihanaa Manuka-hunajaa kuorintaan. Manuka-hunaja on todella terveellistä ja ravinteikasta. On se myös kallista, niin kallista, että sitä käytetään meillä vain eritystapauksissa 😂 Tähän kuorintaan sitä tarvitsi niin vähän, että raaskin käyttää sen verran. Muuten sitä otetaan t-lusikallinen flunssassa, arjessa käytetään lähellä tuotettua kotimaista hunajaa.
Manuka-hunajasta voit lukea lisää Ruohonjuuren sivuilta.



Valmis kuorinta huulille 💋✨.




Kaksi raaka-ainetta. Myös ihan tavallinen sokeri ja hunaja käy.


Tarvitset vain:


1tl sokeria
1tl hunajaa
(Pikkukippo)
(Lusikka/kaavin)


Tee näin:


Sekoita ainekset kunnolla yhteen. Massasta kuuluisi tulla suht jämäkkää, jotta se pysyy huulilla eikä lähde valumaan.

Hiero sormilla puhtaille huulille pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa jonkin aikaa ja koita olla nuoleskelematta herkullista seosta pois huuliltasi 😋. 
Kun olet valmis, saat nuolaista hunajat pois, tai huuhtele vedellä.
Laita huulivoidetta kosteuttamaan ihanan pehmeitä huulia.




Aineiden sekoitus pikku kulhossa.
Luonnonmukainen kuorintavoide. 





















Kuorinnasta saat paljon kauniimman näköistä valkoisella sokerilla ja vaikka lisäämällä siihen Mica-väriä. Itse suosin kuitenkin ravinteikkaampaa intiaanisokeria. 


Eihän se kaunista ole, mutta sitäkin tehokkaampaa 😉




Purkkiin ja koristelu. Anna vaikka lahjaksi ystävälle 😍






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Itse tehty kaura-juuresleipä

Yksi päivä mehua tehdessäni mietin, mitähän kaikkea voisin tehdä mehustuksessa jäljelle jäävästä mäskistä. Tuntuisi aivan typerältä heittää ...