torstai 15. maaliskuuta 2018

Itse tehty salsakastike

Tästä on tullut ihan ylivoimainen suosikkini. Rakastan tuoreita ja vahvoja makuja ruuassa, ja tästähän niitä löytyy. Soossia voi makunsa mukaan muutella vaihtamalla mausteiden määriä. Itse en käytä mittoja lainkaan, vaan maustan tuntuman mukaan ja maistelen joka vaiheessa jotta tiedän, mitä lisätä. Perustana käytän aina joko tuoreita tomaatteja tai valmista luomu tomaattimurskaa. Suosin myös tuoreita aineksia, silloin ruuasta tulee aina maukasta. 
Itse kasvattelen puutarhassani rehuja laidasta laitaan, joten pyrinkin siis käyttämään mahdollisimman paljon omanmaan kasveja ruuissani.

Valmis salsakastike 😋


Yrttejä viljelylaatikossa 🌱
Oman maan tomaatit 🍅















Laitan alle summittaisen ohjeen, millä yleensä teen kastikkeen.
Mittoja ei ole, mutta heitän, että mausteita noin 1/2 tl per mauste (paitsi pippureita). Maistele soossia ja lisää mausteita tarvittaessa. Tässä käytetyt mausteet on voimakkaita kuivattuinakin, joten lisää vähän kerrallaan. Voit myös lisätä aivan oman maun mukaan lisää sipulia, valkosipulia, chiliä tms. Itse käytän yleensä tuoreita yrttejä, mutta voit aivan hyvin käyttää myös kuivattuja.

🌱 Näitä tarvitset:


1kg tuoreita tomaatteja
1 varsisellerin varsi
1 sipuli
1 chili
1 paprika
Muutama valkosipulin kynsi
Tuore korianteri
Tuore persilja
Tuore oregano
Juustokumina eli jeera (kuivattu)
Savustettu paprikajauhe (kuivattu)
Suola
Mustapippuri
Maustepippuri


Ainekset kattilassa.

🌱 Tee näin:


Laita kasvikset ja pikku tilkka vettä kattilaan. Anna kiehua ja muista sekoitella. Lisää yrtit ja mausteet sekaan ja anna kiehua, kunnes kasvikset alkavat muuttumaan mössöksi. Soseuta varovasti sauvasekoittimella tasaisemmaksi soossiksi (kuumaa, varo roiskeita!).  Maista seosta ja lisää mausteita maun mukaan. Laita aina vain yhtä maustetta kerrallaan, jotta pysyt mukana mauissa. Anna kiehua hetken ja sitten soossi onkin jo valmista herkuteltavaksi 😋.

🌱🌱🌱

Käytä tacoissa, dippinä nachoille tai kastikkeena tex mex-salaateissa. Voit myös tehdä soossista kastikkeen lisäämällä siihen jauhelihaa tai papuja ja keitä oheen riisiä. Muista raikas salaatti mausteisen ruuan kylkeen 🌱💚💫


Vihreää viime kesältä 🌱💚

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Itse tehty kaura-juuresleipä

Yksi päivä mehua tehdessäni mietin, mitähän kaikkea voisin tehdä mehustuksessa jäljelle jäävästä mäskistä. Tuntuisi aivan typerältä heittää ...